İçeriğe geç

Dergi Künyesi Nerede Yazar

Dergi künyesi nereye yazılır?

Metinde kullanılan görsellerin kimliği, görsellerin sıra numaralarıyla birlikte GÖRSEL KAYNAKLAR bölümünde belirtilmelidir.

Makale künyesine nereden bakılır?

Makalenin yazarı nerede? Makalenin başlığı ilk sayfada yer almaktadır.

Kitabın künyesi nerede yazar?

Kitabınızın ikinci sayfasıdır. Her durumda, kitabınızın baskı bilgilerini (seri adı, tür adı, ISBN numarası, yayıncı, kapak tasarımı, basım şirketi ve ayrıca kitabın tam adı ve telif hakkıyla ilgili gerekli bilgiler) içerir.

Künye bilgileri nasıl yazılır?

Bibliyografik alıntıları nasıl sıralarım? Bibliyografik alıntılarda önce yazarın soyadı, sonra yazarın adı yazılır. Daha sonra eserin adı yazılır. Son olarak eserin yayıncısı ve yayın yeri verilir.

Dergi künyesinde ne yazar?

Kitaptaki bölüm/makale kimliği: Yazarın soyadı, adının baş harfi, “Bölüm/makale başlığı”, kitabın adı, editör. Adının baş harfleri, soyadı, yayın yeri, yayıncı, yıl, sayfa numaraları.

Dergide künye nedir?

Kısaca, makale hakkında gerekli tüm bilgileri içeren bölüme makale byline denir. Makalenin başlığı makalenin ilk sayfasındadır. Makale atıfı olduğu gibi kitap atıfı, tez atıfı vb. olarak da kullanılabilir. Ayrıca gibi etiketler de vardır. Bibliyografyalarda byline’ın açıkça belirtilmesi gerekir.

Dergi kaynakçada nasıl gösterilir?

Dergi: Yazar(lar)ın soyadı (,) Adının baş harfleri (.) Parantez içinde yayın yılı (.) Çalışmanın adı (.) Derginin adı (,) Cilt sayısı (sayı), sayfa numaraları.

Makale künye bilgisi nasıl yazılır?

Baskı örneği. Tez başlığı, metne girmeden önce, konuyu hazırlayan çalışma alanının adı, tez metnini denetleyen akademisyenin adı ve kurumun adının girildiği bölümü ifade eder. Ayrıca enstitü ve bölüm adının da dahil edildiği söylenebilir.

Tablo künyesi nasıl yazılır?

Tablo başka bir çalışmadan veya kaynaktan alınmışsa, kaynak tablonun altına tam atıf yapılarak belirtilmelidir. Tabloya ve tablonun alındığı kaynak tabloya yapılan atıflar, tablonun hemen altına 10 punto yazı tipinde, tek aralıklı olarak yazılmalıdır.

Künye bilgisi nedir?

Kitap basımı; Tarih, roman, edebiyat ve genel kültür gibi farklı alanlardaki tüm kitapların ne zaman ve kim tarafından yazıldığını gösteren bilgilerin listesidir. Kısaca, kitap hakkında gerekli tüm bilgileri içeren bölüme kitabın basımı denir.

Kitap künyesi nedir örnek?

o Yazarın soyadı, adının baş harfleri, yayın yılı, kitap adı (italik), yayıncı, yayın yeri. o Örnek: Smith, J., 2020, Understanding Psychology, HarperCollins, New York.

Çok yazarlı makale künyesi nasıl yazılır?

İki yazardan fazla olan kaynak: İki yazardan fazla olan bir kitabın basımında, ya tüm yazarların adları kitapta geçtikleri sıraya göre verilir ya da ilk yazarın adından sonra vd. eklenir. Abisel, N., Arslan, U.T., Behçetoğulları, P., Karadoğan, A., Öztürk, S.R. ve Ulusay, N. (2005).

Künye nerededir?

Ürünleri tanımlamak için ürün ambalajlarına etiketler yapıştırılır.

Künye nasıl belirtilir?

Bibliyografik baskı oluşturulurken yazar adı, eserin başlığı, yayıncı, yayın yeri ve yayın tarihi verilen sıraya göre verilir. Ancak karışıklığı önlemek için cümleler arasında virgül ve cümle sonunda nokta konulmalıdır.

Makale dergi adı nerede yazar?

Metindeki atıflar, sayfanın en altında dipnot olarak 1’den başlanarak numaralandırılmalıdır. Metinde başka atıf yapılmamalıdır. Dipnotlarda kaynak gösterilirken kitap ve dergi adları italik yazılmalı ve makale adları tırnak işareti içine alınmalıdır.

Dergi nasıl kaynak gösterilir?

Dergi: Yazar(lar)ın soyadı (,) Adının baş harfleri (.) Parantez içinde yayın yılı (.) Çalışmanın adı (.) Derginin adı (,) Cilt sayısı (sayı), sayfa numaraları.

Makale künye bilgisi nasıl yazılır?

Baskı örneği. Tez başlığı, metne girmeden önce, konuyu hazırlayan çalışma alanının adı, tez metnini denetleyen akademisyenin adı ve kurumun adının girildiği bölümü ifade eder. Ayrıca enstitü ve bölüm adının da dahil edildiği söylenebilir.

Kaynak künyesi nasıl yazılır?

Formül: Yazarın soyadı, adının baş harfleri, (yayın tarihi), makale adı, araştırma tarihi, web sitesi adresi. Formül yazarının soyadı, adının baş harfleri, (yıl), kitap başlığı, erişim tarihi, web sitesi adresi.

Makalede dergi adı nerede yazar?

Dipnotlarda kaynak gösterirken kitap ve dergi adları italik yazılmalı ve makale adları tırnak işareti içine alınmalıdır. Dipnotlarda, kaynağın tam atıfı ilk bahsedildiğinde verilmeli ve ardından yazar tarafından belirtilen “yaş”, “genel toplantı” veya “idare” gibi kısaltmalar kullanılarak yazılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Nurdağı Escort