İçeriğe geç

Arıza Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir

Arıza nedir?

Arıza: bozulma, arıza, bozulma.

Arıza kelimesi Türkçe mi?

Hata – Nişanyan Sözlük. ˁāriḍa(t) عارضة “1. Tesadüfi şey, engel, kaza, 2. felsefede öze, tesadüfi şeye ait olmayan “kaza” kelimesinden alıntıdır.

Arıza ismi ne demek?

1. Yüksek bir makama sunulan tezkire, dilekçe, mektup, dilekçe: Talebim kabul olunduğunu görünce, arzunun lütfuna hayret ettim / Söz dilime söz koymadı (Recâîzâde M. Ekrem). 2. Tarih.

Arızalanan ne demek?

Türkçe-Türkçe sözlükte “arızalı” teriminin tanımı: arızalı, işlevsiz, bozuk (araç vb.)

Arıza bulmada ilk adım nedir?

Sorun gidermenin ilk adımı, arızalı devrenin veya sistemin semptomlarını teşhis etmektir. Semptomları tanımak çok önemli bir adım olabilir. Bazı durumlarda, belirli bir semptom arızalı alanı işaret edebilir ve sorunun nereden kaynaklandığına dair bir fikir verebilir. Arıza analizi, sorun gidermenin bir alanıdır.

Ariza nedir elektrik?

Elektrik arızası nedir? Elektrik arızası, elektrik akımının normal şekilde iletilmesine engel olan bir elektrik devresindeki kusurdur. Bu, elektrik akışının kesintiye uğraması nedeniyle parazitin meydana geldiği anlamına gelir.

Yasak Türkçe mi?

Yasak veya yasaq, bazen iasak (Rusça: ясак) olarak da bilinir, Rus İmparatorluğu’nda Sibirya’nın yerli halklarına verilen kürk haraçını ifade etmek için kullanılan “haraç” kelimesinin Türkçe karşılığıdır.

Stres Türkçe bir kelime mi?

Latince “estrictia” ve Eski Fransızca “estrece” sözcüklerinden türetilen stres terimi, 17. yüzyılda felaket, sıkıntı, talihsizlik, sıkıntı, keder, üzüntü anlamlarında kullanılırken; 18. ve 19. yüzyıllarda ise nesne, kişi, organ ve ruhsal yapıları ifade etmek üzere güç, baskı ve zorluk anlamlarında kullanılmıştır (45).

Rakip nedir?

[1] Her şey için seninle savaşan. [2] Aynısını yapmaya istekli olan.

Arıza insan ne demek?

Erkeğin kusuru: Sorgulayıcıdır, karamsardır ve paranoyaktır, herkesin kendisine engel olacağına inanır, ya doğuştan içine kapanıktır ya da zamanla yalnız bırakılmıştır, her türlü olanağın adamıdır, her sabah yeni bir adam olarak doğar.

Neslihan ismi ne anlama gelir?

Neslihan (nesl-i han), biri Türkçe (han) diğeri Arapça (nesil) olmak üzere iki ismin birleşiminden oluşan bir isim öbeğidir ve “Han neslinden gelen kişi” anlamına gelir. Günümüzde bir Türk kadın ismi olarak kullanılmaktadır.

Arza nasıl yazılır?

Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “teklif”tir. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. “Teklif” olarak yanına yazılması yanlış bir kullanımdır. Fedakarlık “bir otoriteye saygı göstermek” anlamına gelir.

Arızalı nasıl yazılır TDK?

“Arızalı” kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Arızalı, işlevsiz, bozuk (araç vb.)

Enfesti ne demek?

Nefis kelimesinin; “çok güzel”, “en güzel”, “güzelden de güzel” anlamlarını taşıdığı bilinmektedir.

Endeğini ne demek?

Endeye, endevi, endeki “orada, orada, şu” anlamına gelir.

Müzikte arıza ne demek?

Arızalar, müzikte sesi değiştiren sinyallerdir. Bemol (♭): Yanındaki notayı yarım ses kalınlaştıran (daha kalın) işarettir. Doğal (♮): Yanındaki notaya doğal sesini veren işarettir. Diyez (♯): Yanındaki notayı yarım ses kalınlaştıran (daha kalın) işarettir.

Arıza modu nedir?

Arıza modu, motora zarar gelmesini önlemek için etkinleştirilen bir sistemdir. Ancak bu sistem motoru çok uzun süre koruyamaz. En kısa sürede bir servise başvurulmalıdır. Motor arıza ışığı kırmızı: Kırmızı uyarı ışığını gördüğünüzde aracınızı sağa çekerek durdurmalısınız.

Arıza akımı nedir?

Bir arıza akımı, arıza durumlarında normal iletken yolları kullanmak yerine yanlış yolları izleyen bir akımdır. Normal koşullar altında, elektrikli ekipman normal voltaj ve akımda çalışır.

Arıza tespiti yapmak nedir?

Arıza tespiti, mekanik, elektrik, elektronik ve otomasyon sistemlerindeki sorunları hızlı ve etkili bir şekilde belirlemekle ilgilidir. Bu süreç, üretim süreçlerinin kesintiye uğramadan devam etmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Nurdağı Escort