İçeriğe geç

Yorga Ne Demek Tdk

Yorga yürümek ne demek?

geçişsiz f. (< yorga+la-mak) (hayvan) Yorga-yürüyüşü: Yorgala ile yürürken hayatın merkezi ayakta kalmalıdır (Maârifnâme – T. S.).

Yorga at ne demek?

Binicisini sarsmayacak kadar hızlı yürüyüşü olan ata “Rahvan (Yorga) Atı”, bu yürüyüşle koşan koşuya da “Rahfan (Yorga) Koşusu” denir.

Yordama ne demek TDK?

Yrdama kelimesi İngilizce prediction kelimesinin Türkçe karşılığıdır. Mevcut veriler ve öncüller kullanılarak henüz bilinmeyen şeyler hakkında tahminlerde bulunulmasına prediction denir.

Yadigâr ne demek TDK?

Yad hatırlamak, görselleştirmek anlamına gelirken, gar getiren, veren anlamına gelir. 14. yüzyılda literatüre giren hedigar kelimesi hatıra anlamına gelir. Bu kelime birçok ifadede ve bileşik isimde de görülür. Örneğin, bir yadigar en kıymetli ve değerli anı anlamına gelir.

Yürümek neye işarettir?

Yürümek hareket kabiliyetini artırır, kemikleri güçlendirir ve kırık riskini azaltır. Günde 30 dakika yürümek eklem ağrısını, kas sertliğini ve iltihabı azaltır. Yürümek akciğerlerdeki oksijen dolaşımını artırır ve akciğer ve solunum fonksiyonlarını iyileştirir.

El yordamı ile yürümek ne demek?

Bir kişi en zor şeyleri bile hızlı ve kolay bir şekilde yapma alışkanlığı geliştirdiğinde buna el yordamıyla bulma denir. Aynı terim, belirli bir ölçü veya kural olmaksızın tahmin yoluyla yapılan şeyler için de kullanılır.

Rahvan yürüyüş ne demek?

Tempo, atın, tırıstan daha hızlı, dörtnaladan daha yavaş, ayakların hafifçe yanlara açık olduğu ve biniciyi sarsmadan sallanan bir yürüyüş şeklidir (Arpacık 1996). Bir taraftaki iki ayak aynı anda havaya kalkar kalkmaz, diğer taraftaki iki ayak yere basar.

Taypalma yorga ne demek?

“Su yorga” ve “taypalma yorga” dünyanın en değerli binicilik ve yarış atlarıdır. “Taypalma yorga” ve “Su yorga” dörtnala koşamayan ancak dörtnala koşan yarış atlarından kaçabilen, güzel bir yürüyüşe sahip, hızlı, binicisini asla sarsmayan, su gibi akan ve uzun mesafe koşusunda eşsiz bir at türüdür (Çevirmenin notu).

Kaç çeşit at yürüyüşü vardır?

Atın doğal yürüyüşü beş yürüyüşe ayrılır: tırıs, yürüyüş, dörtnala ve dörtnala. Bu beş yürüyüş, vahşi doğada özgürce yaşayan vahşi atlarda veya evcil atlarda gözlemlenebilir.

Yordayıcı nedir?

Tahmini korelasyon çalışmaları değişkenler arasındaki ilişkileri inceler ve bir değişkeni diğerini tahmin etmek için kullanmaya çalışır. Bu değişkenler arasında değerleri bilinenlere tahmin edici değişkenler, değerleri belirlenecek olanlara ise ölçüt değişkenler denir.

Yonelmek ne?

1. Doğrulmak (bir yöne doğru), yüzünü o yöne çevirmek, o yöne doğru dönmek.

Psikolojide yordamak ne demek?

Geleceği tahmin etmeye öngörü, kehanet veya tahmin denir. Ancak, bu tahmin doğaüstü bilgilere veya duyumlara dayandığında buna kehanet, kehanet, basiret veya içgörü denir.

Yavuk ne demek TDK?

12. yüzyılda edebiyata giren ve günümüzde yaygın olarak kullanılan Yavuklu kelimesi, sözlü anlamına gelir. Bunun dışında, söz konusu kelimenin başka bir anlamı daha vardır. Yavuk kelimesinin sözlük anlamı dar ve görelidir.

Darbaz ne anlama gelir?

D: darbaz “akrobat, ip cambazı”, darbazcılık “akrobatik meslek”, dayhan “1. çiftçi; köylü.

Didara ne demek?

Didar, genellikle yüz ve yüz ifadesiyle ifade edilen bir kelimedir. Antik çağlarda bu kelime yüz güzelliği ve yüzdeki ışık olarak da tanımlanabilirdi. Günlük yaşamın bir parçası olmasa da birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta sıklıkla bulunur.

Birine yürümek ne anlama gelir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: birine yaklaşmak (birine vurmak/yazmak)

Yürümek demek ne demek?

Yürüme, canlıların ayaklarını belli bir sıra ve düzenli aralıklarla yerden kaldırıp tekrar yere koyma hareketidir.

Koşar adım yürümek ne demek?

KOŞU: Bu, yürümenin daha kısa bir biçimidir. Koşarken, her iki ayak da yerden kaldırılır. Kollar dirseklerden bükülür ve koşu ritmine göre ileri geri sallanır.

Yaya yürümek nedir?

Yayalar, trafikte yürüyerek veya koşarak hareket eden kişilerdir. Bazı toplumlarda, paten ve kaykay gibi küçük tekerlekli araçlar kullanan kişiler de yaya olarak kabul edilir. Günümüzde, terim çoğunlukla sokakta veya kaldırımda yürüyen kişiler için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir